torsdag 30. januar 2014

Lapskaus med middagspølse


Du trenger:
Purre - Sellerirot - Kålrot - Gulrøtter
Poteter - Søtpoteter - Sukkererter
Middagspølse - Grønnsaksbuljong


Skjær alle grønnsakene i biter. Du velger selv hvor mye du vil bruke av de forskjellige grønnsakene.
Det går selvsagt an å bruke andre typer grønnsaker også, dette er en smakssak.

Jeg er ikke så glad i sellerirot men syns den gir en god smak,
så derfor bruker jeg store biter i sånn at jeg kan ta dem ut når middagen er ferdig.


Ha alt utenom sukkerertene i en panne og fyll på med vann til det dekker grønnsakene + litt ekstra.
Ha i et par terninger med grønnsaksbuljong.

Skjær middagspølsen i biter og ha den oppi etter at grønnsakene har fått et oppkok.
Skru ned til middels varme og rør litt innimellom.


Når grønnsakene er ferdigkokt, har du sukkerertene oppi og lar det stå i et par minutter til.


Serveres alene eller med brød/flatbrød til.

Triks: Hvis du ønsker en tykkere konsistens på lapskausen, kan du ha i litt potetstappepulver.

2 kommentarer:

  1. Elsker at du har startet matblogg for jeg er håpløs på kjøkkenet og trenger inspo! Dette blir gøyt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra! Da håper jeg at jeg faktisk klarer å inspirere deg også:-)

      Slett