søndag 2. mars 2014

Fylte fastelavnsboller


24 boller:
50 g gjær
100 g smør
4 dl lunken melk
6 ss sukker
1 ts kardemomme
660 g hvetemel

Slik gjør du:
Del opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en panne, ta den til side og tilsett melk.
Blandingen skal være cirka 37 grader. Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren. Rør i sukker. 
Bland kardemomme i melet og tilsett litt og litt i bakebollen. Elt deigen smidig og jevn,
og dekk bakebollen med plast. La deigen heve til dobbel størrelse.


Elt den ferdighevede deigen lett sammen og del den i to.
Rull begge delene til en pølse, og skjær dem i 12 like deler.


Lag en grop i hver bolle og ha i en teskje med vaniljekrem.


Trekk deigen rundt fyllet og legg bollene opp ned på et stekebrett slik at skjøten er under.
På bildet over kan du se bollen til venstre slik den ser ut før man snur den.
La bollene heve til dobbel størrelse under plast.

Pensle bollene med vann før de stekes på 240 grader i 5-7 minutter.
Pensle dem med melk med én gang du tar dem ut av ovnen. Avkjøl på rist.


Serveres med et dryss av melis.

Triks: Ha en sjokoladebit eller en teskje med syltetøy i bollene istedenfor vaniljekrem.

2 kommentarer: