fredag 7. mars 2014

Løvtynne kjeks


Du trenger:
150 g smør
200 g sukker
1 egg
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ss sitronsaft
230 g mel

Slik gjør du:
Rør smør og sukker hvitt, og ha i egget. Visp det godt i noen minutter.
Ha i sitronsaft, salt, vaniljesukker og bakepulver og rør godt til alt er blandet.
Ha deretter i melet litt og litt til du har fått en seig deig.


Legg deigen over på plastfolie og pakk den godt inn samtidig som du former den til et rektangel som er cirka to centimeter i tykkelse. Legg deigen i fryseren i 45-60 minutter.


Ta deigen ut av fryseren og skjær den i skiver som er et par millimeter tykke. 
Prøv å skjære skivene i noenlunde lik tykkelse, for siden de skal være så tynne er det lett for
at noen blir brent mens andre ikke er ferdigstekt hvis det er ulik tykkelse på dem.
Her gikk det et par i søpla etter steking på grunn av dette.


Legg skivene på et stekebrett med noen centimeters mellomrom, da de flyter litt utover
under steking. Stekes i ovnen på 200 grader til de blir gylne i kantene.
Dette tar cirka 7 minutter, avhengig av tykkelsen.


Etter steking lar du dem hvile på stekebrettet i
noen minutter før du flytter dem over på en rist for å avkjøle dem.


Oppbevares i kakeboks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar