lørdag 8. mars 2014

Kvikklunsj


Du trenger:
Løvtynne kjeks (<-- link)
Melkesjokolade


Smelt sjokoladen. Finn tre og tre kjeks som er noenlunde lik i størrelsen.
Sett sammen kjeksene til barer ved å smøre smeltet sjokolade oppå de to nederste kjeksene.
Legg dem på en rist til sjokoladen har stivnet.


Dypp deretter baren i smeltet sjokolade slik at hele blir dekket.
Jeg brukte 200 gram melkesjokolade (minus to biter som gikk rett i munnen) og
det holdt til seks ferdige kvikklunsjbarer og fire stykker som bare ble fylt.
Det gikk med andre ord unna med sjokoladen.


Når de er helt dekket av sjokolade, legger du dem igjen på en rist til sjokoladen har stivnet.
Har du plass til risten i kjøleskapet er det supert, for det tok lang tid i vanlig
romtemperatur på grunn av at det er såpass mye sjokolade på dem.


Disse kvikklunsjbarene er helt fantastisk gode!

Triks: Prøv å skjære kjeksskivene i tre biter før steking (da blir sannsynligvis steketiden noe
kortere på grunn av at bitene er mindre). Da kan du lage porsjonskvikklunsj 
istedenfor barer, og dermed få enda flere ferdige
biter med samme mengde sjokolade.

4 kommentarer:

  1. Jeg har vært så heldig å få smake en bar (syns i grunnen de kunne vært dobbelt så store...) og de smaker himmelsk :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var bra at du likte dem:-D Tror kanskje dobbelt så stor kunne vært litt voldsomt;-)

      Slett
  2. Det var da svært til kokkelering når mulghetene for smaksprøver er lik null :o.

    SvarSlett