Du trenger:
400 g karbonadedeig (eller lammekjøttdeig)
1/3 hodekål
3 gulrøtter
1 fedd hvitløk
3 ss søt chilisaus
1 ss soyasaus
100 g glassnudler
1 egg til pensling
Rasp kålen og gulrøttene, og finhakk hvitløken.
Stek karbonadedeigen og ha i grønnsakene, chilisausen og soyasausen.
La det putre i noen minutter til grønnsakene har blitt mykere.
Kok glassnudlene etter anvisning på pakken, og ha dem i blandingen tilslutt.
Det er veldig enkelt å lage vårruller, men det tar litt tid så det er en fordel å begynne et par timer før middag. Begynn med å legge litt fyll på et flak med filodeig. Pensle hjørnet med vispet egg. Dette fungerer som lim.
Brett det nederste hjørnet over fyllet til du har rullet det godt inn. Brett så inn hjørnene på siden,
før du fortsetter å rulle til hjørnet som er penslet med egg har festet seg på vårrullen.
Slik skal den se ut når den er ferdig sammenrullet.
Legg alle vårrullene på et stekebrett og stek i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter.
Det går også an å frityrkoke dem, men jeg syns de er bedre i ovnen. Sunnere også!
Skjær agurk og paprika i staver, og del sukkerertene i to. Bland sammen til en salat.
Server vårrullene med ris, salat og søt chilisaus.
Triks: For å spare litt tid kan du kjøpe store flak med filodeig.
Jeg brukte små flak og da holdt fyllet til 29 vårruller, så det tok ganske lang tid å lage dem.
Nam!! Hvor kjøper du filodeigen? Jeg finner bare sånn gjennomsiktige greier i butikken.. Not the same :(
SvarSlettNot the same at all, hehe;-) Jeg har prøvd det også, og det ble bare kluss i tillegg til at det smakte plast;-) Filodeig får du kjøpt på utenlandske matbutikker:-)
Slett