Kjøttboller:
400 g karbonadedeig
1 egg
Litt melk (cirka en slurk!)
2 fedd hvitløk
1 chili
2 ss griljermel
1 ts muskatkrydder
Frisk persille
Salt og pepper
Slik gjør du:
Finhakk hvitløk, chili og persille, og ha alle ingrediensene i en bakebolle.
Bland godt sammen, og form små boller med hendene.
Stek kjøttbollene i smør på middels varme.
Tomatsaus:
6-7 flådde og hakkede tomater (evt. 1 boks med hermetiske tomater)
1 ss tomatpuré
1 fedd hvitløk
1/2 chili
1 ss sukker
2 ss ferdig utblandet buljong (jeg brukte kjøttbuljong)
Salt og pepper
Slik gjør du:
Finhakk hvitløk og chili, og stek på middels varme i noen minutter. Rør inn tomatpuré
og ha i tomatene. Kok opp, ha i buljong og sukker, og krydre med salt og pepper.
La sausen koke på svak varme i cirka 20 minutter. Ha i kjøttbollene
og la det putre i noen minutter før servering.
Triks: Hvis du er glad i løk, kan du bruke finhakket løk i både kjøttbollene og sausen.
Tips: Denne oppskriften holder til 14 kjøttboller. Lag gjerne dobbel porsjon om du trenger flere.
Bare en ting å si om disse: KANONGOE!
SvarSlett…og eg siar meg enig :-)
SvarSlettNam skikkelig fredags middag dette her 😉
SvarSlettJa det er det absolutt:-)
Slett