Du trenger:
4 dl sammalt grov rug
2 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
2 ts sukker
7 dl vann
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.
Rør sammen alt det tørre i en bolle og hell over vannet.
Bland det sammen og la det stå og svelle i 3 minutter før du fordeler røren på de to stekebrettene.
Stekeprosessen:
1. Sett brettene i ovnen i 30 minutter (begge to samtidig.)
2. Ta dem ut for å rute opp knekkebrødene. Her er det lett å bruke et pizzahjul.
Jeg fikk 16 ruter på hvert brett.
3. Sett brettene inn i ovnen igjen i 10 minutter.
4. Åpne så stekeovnsdøren med en glipe på 5-6 cm og stek i ytterligere 10 minutter.
5. Lukk døren og stek de siste 10 minuttene. Følg med så de ikke blir brente.
Totalt skal knekkebrødene da ha stekt i 60 minutter.
Legg knekkebrødene på en rist på knekk dem opp med det samme.
Hvis noen av dem ikke har blitt helt sprø, kan du steke dem i et par minutter til.
Værsågod og spis! Disse er kjempesunne, kjempegode og kjempelette å lage.
Triks: Bruk hvitt bakepapir istedenfor brunt når du skal smøre utover røren. Jeg syns nemlig det var vanskelig å se forskjell på røren og bakepapiret, så noen steder ble knekkebrødene ganske tynne.
Tips: Den opprinnelige oppskriften fant jeg på klikk.no. Der finner du masse andre gode oppskrifter også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar